Uitvindingen


Je bent zo goed als je laatste uitvinding. Vander Ventions heeft in raketvlucht naam gemaakt met prijswinnende uitvindingen. Zo hebben grote organisaties en productdesignbureaus ons nu ook uitgevonden.

Onze innovatieve producten

De innovative products van Vander Ventions zijn razendsnel ter wereld gekomen compleet ontwikkeld volgens CE-keurmerk. Door deze innovatieve producten werden we beloond met de Columbus Innovation Awards (2018), De Breda Startup Awards (2018) en staan we in de Top 100 van meest innovatieve startups van Nederland.
Wij zijn trots om gewerkt te hebben met:

 • s
 • s
Aan deze fantastische projecten:

Kaplock

Kaplock is de oplossing tegen jassendiefstal. Een compleet nieuwe uitvinding die ervoor zorgt dat mensen hun jas in openbare ruimtes veilig en gemakkelijk ophangen, ook als er geen bewaakte garderobe is.

 • 1. VAN PROBLEEM NAAR PRODUCT

  Het probleem? Jassendiefstal in bars, pubs en clubs. De oplossing? Het idee, rapid prototyping en een lean market-feedbackloop. Nu is Kaplock werkelijkheid en maakt het jassendiefstal verleden tijd.

 • 2. MASSAPRODUCTIE ALS BASIS

  Door massaproductie niet pas aan het eind van het proces in beeld te brengen, maar juist in het begin, boekten we veel winst in tijd en geld. Met behulp van smart manufacturing en de allernieuwste industrialisatietechnieken maakten we het ontwerp meteen massaproduceerbaar.

 • 3. VAST INNOVATIEBUREAU

  Kaplock wil niet alleen nu een voorsprong, maar altijd voor blijven lopen in de markt. Samen kijken we naar de toekomst en bepalen we onze volgende stappen als vaste innovatiepartner van Kaplock.

Spa Capsule

Bedenk de heerlijkste full-body massage die er ooit is gegeven en dan met duizenden heerlijke warme handen tegelijk.

En inplaats van dat je snel opgejaagd wordt als het wekkertje afloopt mag je hier zo lang als je wilt blijven liggen.

Deze overheerlijke warm water massage capsule was hopeloos verouderd en verdiende een complete vernieuwing.

 • 1: Complete revisie elektronica End-of-lifetime machine

  Zowel op het gebied van elektronica als het gebied van mechanica was deze machine hopeloos verouderd.
  Niet alleen de manier waarop hij opgebouwd was bleek tamelijk archaïsch maar alle componenten die gebruikt waren werden niet meer verkocht.

  Er is nieuw leven in deze machine geblazen door te kijken naar algehele nieuwe oplossingen voor de huidige problemen uiteindelijk is het een compleet nieuwe machine in hetzelfde jasje geworden.

 • 2: Reverse engineering

  Omdat er geen enkele documentatie was met betrekking tot de werking, is deze machine met een vrachtwagen afgeleverd en is uitgevonden hoe hij werkt door alles te "reverse engineeren" alles door te meten en er hands on achter te komen hoe alles werkte, waarna er is gekeken hoe wij alle nieuwe functionaliteiten in de oude machine konden integreren.

 • 3: Slimme Elektromechanische oplossingen

  Door goed te kijken naar het gebruik van de machine en de mogelijkheden die er lagen binnen het framework van de behuizing van de bestaande machine hebben wij een complete nieuwe machine kunnen bouwen.

  De machine is niet alleen beter in gebruik geworden maar ook veiliger en heeft weer een nieuwe lifecycle

Muntenmaat

Doordat de marktprijs van munten uitgifte machines exorbitant hoog zijn en geheel niet voldeden aan het eisen pakket wat er gewenst was is er een modulaire internationaal inzetbare muntenmaat ontwikkeld.

Deze wordt onder de marktprijs geproduceerd, houdt alle gebruiks- en business-intelligence data bij in strak back-end die gemakkelijk met een app te gebruiken is.

 

 • 1. CE- COMPLIANCY EUROPEAN COMPLIANT.

  De Muntenmaat is op top niveau ontwikkeld en met het first-time right principe CE-Compliant getest wat inhoudt dat hij Internationaal overal in Europa verkocht en gebruikt mag worden.

 • 2. INTERNATIONAAL MODULAIR ONTWORPEN

  Over heel de wereld worden er verschillende betaal (Point-of-sale) services aangeboden dus is de Muntenmaat zo ontwikkeld dat met een plug-and-play systeem vrijwel elke willekeurige betaal module erop aangesloten kan worden.

 • 3. BACK OFFICE APPLICATION

  Deze smart app geeft niet alleen inzicht in welke muntenmaat waar, hoeveel gebruikt wordt, maar ook smart dynamic pricing mogelijkheden, waarbij er gekeken wordt naar wat de beste prijs is voor welke dag.

 • 4.OP AFSTAND UPDATEBAAR

  Een van de USP's

 • 5. VOLLEDIG INHOUSE ONTWIKKELD

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vulputate nunc quis diam finibus aliquam.

TeamoMeter

Stel je voor, je hebt een heerlijke stomende kop thee voor je waar je machtig veel zin in hebt.
Je ademt diep ruikend in en voelt, ruikt en proeft de munt door je neus bijna in je hele lichaam,
Je neemt iets te enthousiast een slok en je verbrand meteen je lip.

Daarna wacht je een tijdje waarna je weer een slok neemt en de heerlijke thee is net weer te koud.

Vanaf nu nooit meer, dit is de Teamometer, die met een fijn geluidje precies laat weten als de thee op zijn lekkerst en precies drinkbaar is.

 • 1. VAN PROBLEEM NAAR PRODUCT

  1. Het enige wat er gepitcht was, was het idee van de Teamometer de rest was vrij voor onze interpretatie.

 • 2.LOW ENERGY COMPONENT DESIGN

  De grootste uitdaging van de Teamometer was het low-energy perspectief, door slim te ontwerpen en het juiste onderzoek te doen naar ultra low energy componenten heeft de Teamometer een life expectancy (zelfs bij dagelijks meermaals gebruik) van jaren.

 • 3. SMART DESIGN FOR MANUFACTURING

  De slimste oplossing om veel geld te besparen bij het massa-productie proces was om op een innovatieve manier te spuitgieten (massa-produceren) waarbij de componenten geassembleerd kompleet omspoten werden in het product design. Dit zorgde voor een perfecte omsluiting en feiloos design van het uiteindelijke product

Bomberman Puzzle

Heb je ooit echt willen ervaren hoe het is om een bom te ontmantelen?

De Bomberman Puzzle krijgt iedereen gegarandeerd lyrisch.

Deze puzzel was de bombastische rode draad voor een introductiekamp van Avans Hogescholen.

Een professor zag het niet zitten dat er nog meer ongemotiveerde studenten bijkwamen en bedacht deze uitdaging om iedereen wakker te schudden.

 

 

 

 • 1. VAN IDEE NAAR PRODUCT

  Het idee was geboren uit het feit dat er tijdens de introductie nog weinig vakgerelateerde onderdelen waren voor de technische studies op hogescholen.

 • 2. DE UITDAGING

  Studenten konden door samen te werken en informatie te halen uit verschillende vakgebieden de bom ontmantelen. Daarvoor hadden ze de juiste codes nodig en moesten ze de juiste draadjes in elkaar zetten of doorknippen.

 • 3. NET OP TIJD

  De studenten konden net op tijd de bom onschadelijk maken. Net als VanderVentions net op tijd deze puzzel van A tot Z kon ontwikkelen en zo voor een explosie van vreugde tijdens de introductie zorgde. Van ideation tot 3D printing, prototyping en printplaten; dit project was the bomb.

En nog veel, veel meer

Buiten de projecten, die nog in ontwikkeling zijn.

Zijn er natuurlijk ook nog een plethora aan projecten waar wij nooit iets over mogen zeggen.

 

Meer weten?

Wij raken niet uitgepraat over onze uitvindingen. Bel of mail ons, we geven graag antwoord.

Neem contact op >