Uitvindingen


Je bent zo goed als je laatste uitvinding. Vander Ventions heeft in raketvlucht naam gemaakt met prijswinnende uitvindingen. Zo hebben grote organisaties en productdesignbureaus ons nu ook uitgevonden.

Onze innovatieve producten

De innovative products van Vander Ventions zijn razendsnel ter wereld gekomen compleet ontwikkeld volgens CE-keurmerk. Door deze innovatieve producten werden we beloond met de Columbus Innovation Awards (2018), De Breda Startup Awards (2018) en staan we in de Top 100 van meest innovatieve startups van Nederland.
Wij zijn trots om gewerkt te hebben met:

 • s
 • s
Aan deze fantastische projecten:

Muntenmaat

Om de Kaplock te gebruiken moest er ook worden nagedacht over een betaalsysteem. Doordat de marktprijs van munten uitgifte machines exorbitant hoog zijn en geheel niet voldeden aan het eisen pakket wat er gewenst was, is er een modulaire internationaal inzetbare muntenmaat ontwikkeld. Deze wordt onder de marktprijs geproduceerd, houdt alle gebruiks- en business-intelligence data bij in strak back-end die gemakkelijk met een app te gebruiken is.

 • 1. CE- COMPLIANCY EUROPEAN COMPLIANT.

  De Muntenmaat is op top niveau ontwikkeld en met het first-time right principe CE-Compliant getest, wat inhoudt dat hij Internationaal overal in Europa verkocht en gebruikt mag worden.

 • 2. INTERNATIONAAL MODULAIR ONTWORPEN

  Over heel de wereld worden er verschillende betaal (Point-of-sale) services aangeboden dus is de Muntenmaat zo ontwikkeld dat met een plug-and-play systeem vrijwel elke willekeurige betaalmodule erop aangesloten kan worden.

 • 3. VOLLEDIG INHOUSE ONTWIKKELD

  De Muntenmaat bestaat uit een speelse mix van electromechanische oplossingen.
  Deze volwaardige industriële computer is geïntegreerd met onze eigen embedded software welke communiceert met onze eigen servers en platforms.

Muntenmaat software

De Muntenmaat is geïntegreerd met onze eigen embedded software en communiceert met onze eigen servers en platformen.

Het registreert de transacties en stuurt het door naar de in-house ontwikkelde smart app. Hierdoor kunnen wij en de gebruiker alles nauwkeurig op de voet volgen. De prijzen zijn ten alle tijden verstelbaar.

 • BACK OFFICE APPLICATION

  Deze smart app geeft inzicht in welke muntenmaat op welke locatie, hoeveel het gebruikt wordt, maar ook smart dynamic pricing mogelijkheden, waarbij er gekeken wordt naar wat de beste prijs is voor welke dag.

 • OP AFSTAND UPDATEBAAR

  De Muntenmaat wordt op afstand beheerd en voorzien van de nieuwste updates.

VANG Drive app

De VANG Drive app zal het probleem van het efficient ophalen van afval oplossen. Tot op heden gebeurd dit proces nog niet optimaal genoeg, waardoor chauffeurs minder uit hun rit halen dan dat eigenlijk mogelijk is.

 • Werking app

  De app zal een route berekenen die de chauffeur moet rijden. De ontdoener (persoon wie van zijn afval af wilt) kan via de app aangeven dat zijn container opgehaald kan worden. Deze verschijnt en wordt zodoende automatisch opgenomen in de route.

VANG Heatscan

De Heatscan is een industriële warmtecamera voor afvalverwerkers. Afvalhopen die bij overslagstations in brand kunnen vliegen, worden nu sneller ontdekt, doordat deze nu door de camera worden gescand. Het maakt een warmtekaart van afvalhopen in real-time voor afvalverwerkers.

 

 • Probleem

  Het afval wat bij overslagstations op grote hopen wordt gegooid kan makkelijk in brand vliegen. Dat heeft te maken met de broei in de afvalhoop en batterijen die beschadigd raken of kortsluiting maken.

 • Doel Heatscan

  Het doel van de Heatscan is om een kaart te tonen aan personeel op locatie waarin de temperaturen van de afvalhopen zijn opgenomen welke op het terrein liggen. Hierdoor kan een beginnende brandhaard sneller worden gedetecteerd, waardoor er sneller op geanticipeerd kan worden.

VANG Heatscan Software

De software registreert de thermische beelden om te kijken of er sprake is van een brand. Dit wordt vervolgens door A.I. bij de gewonen beelden nogmaals gecontroleerd om valse brand te voorkomen. De alarmcentrale krijgt daarna een live view, waardoor er zelf nog bevestigd kan worden dat het daadwerkelijk om een brand gaat. Vervolgens gaat de brandinstallatie af en kunnen mensen geëvacueerd worden.

Bomberman Puzzle

Heb je ooit echt willen ervaren hoe het is om een bom te ontmantelen?

De Bomberman Puzzle krijgt iedereen gegarandeerd lyrisch.

Deze puzzel was de bombastische rode draad voor een introductiekamp van Avans Hogescholen.

Een professor zag het niet zitten dat er nog meer ongemotiveerde studenten bijkwamen en bedacht deze uitdaging om iedereen wakker te schudden.

 • 1. VAN IDEE NAAR PRODUCT

  Het idee was geboren uit het feit dat er tijdens de introductie nog weinig vakgerelateerde onderdelen waren voor de technische studies op hogescholen.

 • 2. DE UITDAGING

  Studenten konden door samen te werken en informatie te halen uit verschillende vakgebieden de bom ontmantelen. Daarvoor hadden ze de juiste codes nodig en moesten ze de juiste draadjes in elkaar zetten of doorknippen.

 • 3. NET OP TIJD

  De studenten konden net op tijd de bom onschadelijk maken. Net als VanderVentions net op tijd deze puzzel van A tot Z kon ontwikkelen en zo voor een explosie van vreugde tijdens de introductie zorgde. Van ideation tot 3D printing, prototyping en printplaten; dit project was the bomb.

Bomberman Puzzle Software

Om tot de oplossing te komen om de bom te ontmantelen, kunnen studenten codes invoeren via het toetsenbord en de jumper wires juist verbinden.
Onze software controleert de ingevoerde codes en bedrading. Wanneer de code is gekraakt, stopt de tijd en is de school gered van een ontploffing.

TeamoMeter product

 • 1. VAN PROBLEEM NAAR PRODUCT

  Het enige wat er gepitcht was, was het idee van de Teamometer. De rest was vrij voor onze interpretatie.

 • 2. LOW ENERGY COMPONENT DESIGN

  De grootste uitdaging van de Teamometer was het low-energy perspectief, door slim te ontwerpen en het juiste onderzoek te doen naar ultra low energy componenten heeft de Teamometer een life expectancy (zelfs bij dagelijks meermaals gebruik) van jaren.

 • 3. SMART DESIGN FOR MANUFACTURING

  De slimste oplossing om veel geld te besparen bij het massaproductie proces was om op een innovatieve manier te spuitgieten (massa-produceren) waarbij de componenten geassembleerd compleet omspoten werden in het product design. Dit zorgde voor een perfecte omsluiting en feilloos design van het uiteindelijke product.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS BRAINSTORM

Ik ga akkoord met de privacyverklaring zodat Vander Ventions contact met mij op te nemen