Uitvindingen


Je bent zo goed als je laatste uitvinding. Vander Ventions heeft in raketvlucht naam gemaakt met prijswinnende uitvindingen. Zo hebben grote organisaties en productdesignbureaus ons nu ook uitgevonden.

Onze innovatieve producten

De innovative products van Vander Ventions zijn razendsnel ter wereld gekomen compleet ontwikkeld volgens CE-keurmerk. Door deze innovatieve producten werden we beloond met de Columbus Innovation Awards (2018), De Breda Startup Awards (2018) en staan we in de Top 100 van meest innovatieve startups van Nederland.
Wij zijn trots om gewerkt te hebben met:

 • s
 • s
Aan deze fantastische projecten:

Kaplock

Kaplock is de oplossing tegen jassendiefstal. Een compleet nieuwe uitvinding die ervoor zorgt dat mensen hun jas in openbare ruimtes veilig en gemakkelijk ophangen, ook als er geen bewaakte garderobe is.

 • 1. VAN PROBLEEM NAAR PRODUCT

  Het probleem? Jassendiefstal in bars, pubs en clubs. De oplossing? Het idee, rapid prototyping en een lean market-feedbackloop. Nu is Kaplock werkelijkheid en maakt het jassendiefstal verleden tijd.

 • 2. MASSAPRODUCTIE ALS BASIS

  Door massaproductie niet pas aan het eind van het proces in beeld te brengen, maar juist in het begin, boekten we veel winst in tijd en geld. Met behulp van smart manufacturing en de allernieuwste industrialisatietechnieken maakten we het ontwerp meteen massaproduceerbaar.

 • 3. VAST INNOVATIEBUREAU

  Kaplock wil niet alleen nu een voorsprong, maar altijd voor blijven lopen in de markt. Samen kijken we naar de toekomst en bepalen we onze volgende stappen als vaste innovatiepartner van Kaplock.

 

Met de droom om de jassendiefstal de wereld uit te helpen, begon het avontuur. Waarbij de eerste versies van hout zijn gemaakt, is de Kaplock gaan evolueren naar 3D geprinte modellen tot gespuitgoten PC/ABS.

Muntenmaat

Om de Kaplock te gebruiken moest er ook worden nagedacht over een betaalsysteem. Doordat de marktprijs van munten uitgifte machines exorbitant hoog zijn en geheel niet voldeden aan het eisen pakket wat er gewenst was, is er een modulaire internationaal inzetbare muntenmaat ontwikkeld. Deze wordt onder de marktprijs geproduceerd, houdt alle gebruiks- en business-intelligence data bij in strak back-end die gemakkelijk met een app te gebruiken is.

 • 1. CE- COMPLIANCY EUROPEAN COMPLIANT.

  De Muntenmaat is op top niveau ontwikkeld en met het first-time right principe CE-Compliant getest, wat inhoudt dat hij Internationaal overal in Europa verkocht en gebruikt mag worden.

 • 2. INTERNATIONAAL MODULAIR ONTWORPEN

  Over heel de wereld worden er verschillende betaal (Point-of-sale) services aangeboden dus is de Muntenmaat zo ontwikkeld dat met een plug-and-play systeem vrijwel elke willekeurige betaalmodule erop aangesloten kan worden.

 • 3. VOLLEDIG INHOUSE ONTWIKKELD

  De Muntenmaat bestaat uit een speelse mix van electromechanische oplossingen.
  Deze volwaardige industriële computer is geïntegreerd met onze eigen embedded software welke communiceert met onze eigen servers en platforms.

Muntenmaat Mechanica

De gebruikers van de Muntenmaat zijn feestgangers. Belangrijk was om daarvoor de Muntenmaat zo te ontwikkelen dat het shockproof is. Zoals de behuizing, die tegen flinke stoten kan en daar op met liefde is getest door ons hele team. Daarnaast bevat de Muntenmaat ook een inhouse ontwikkelde muntensorteerder. Deze filtert mogelijke foute of beschadigde munten er uit, zodat de gebruiker altijd een werkzame munt ontvangt.

VANG Heatscan

De Heatscan is een industriële warmtecamera voor afvalverwerkers. Afvalhopen die bij overslagstations in brand kunnen vliegen, worden nu sneller ontdekt, doordat deze nu door de camera worden gescand. Het maakt een warmtekaart van afvalhopen in real-time voor afvalverwerkers.

 

 • Probleem

  Het afval wat bij overslagstations op grote hopen wordt gegooid kan makkelijk in brand vliegen. Dat heeft te maken met de broei in de afvalhoop en batterijen die beschadigd raken of kortsluiting maken.

 • Doel Heatscan

  Het doel van de Heatscan is om een kaart te tonen aan personeel op locatie waarin de temperaturen van de afvalhopen zijn opgenomen welke op het terrein liggen. Hierdoor kan een beginnende brandhaard sneller worden gedetecteerd, waardoor er sneller op geanticipeerd kan worden.

Bomberman Puzzle

Heb je ooit echt willen ervaren hoe het is om een bom te ontmantelen?

De Bomberman Puzzle krijgt iedereen gegarandeerd lyrisch.

Deze puzzel was de bombastische rode draad voor een introductiekamp van Avans Hogescholen.

Een professor zag het niet zitten dat er nog meer ongemotiveerde studenten bijkwamen en bedacht deze uitdaging om iedereen wakker te schudden.

 • 1. VAN IDEE NAAR PRODUCT

  Het idee was geboren uit het feit dat er tijdens de introductie nog weinig vakgerelateerde onderdelen waren voor de technische studies op hogescholen.

 • 2. DE UITDAGING

  Studenten konden door samen te werken en informatie te halen uit verschillende vakgebieden de bom ontmantelen. Daarvoor hadden ze de juiste codes nodig en moesten ze de juiste draadjes in elkaar zetten of doorknippen.

 • 3. NET OP TIJD

  De studenten konden net op tijd de bom onschadelijk maken. Net als VanderVentions net op tijd deze puzzel van A tot Z kon ontwikkelen en zo voor een explosie van vreugde tijdens de introductie zorgde. Van ideation tot 3D printing, prototyping en printplaten; dit project was the bomb.

TeamoMeter product

 • 1. VAN PROBLEEM NAAR PRODUCT

  Het enige wat er gepitcht was, was het idee van de Teamometer. De rest was vrij voor onze interpretatie.

 • 2. LOW ENERGY COMPONENT DESIGN

  De grootste uitdaging van de Teamometer was het low-energy perspectief, door slim te ontwerpen en het juiste onderzoek te doen naar ultra low energy componenten heeft de Teamometer een life expectancy (zelfs bij dagelijks meermaals gebruik) van jaren.

 • 3. SMART DESIGN FOR MANUFACTURING

  De slimste oplossing om veel geld te besparen bij het massaproductie proces was om op een innovatieve manier te spuitgieten (massa-produceren) waarbij de componenten geassembleerd compleet omspoten werden in het product design. Dit zorgde voor een perfecte omsluiting en feilloos design van het uiteindelijke product.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS BRAINSTORM

Ik ga akkoord met de privacyverklaring zodat Vander Ventions contact met mij op te nemen