Uitvindingen


Je bent zo goed als je laatste uitvinding. Vander Ventions heeft in raketvlucht naam gemaakt met prijswinnende uitvindingen. Zo hebben grote organisaties en productdesignbureaus ons nu ook uitgevonden.

Onze innovatieve producten

De innovative products van Vander Ventions zijn razendsnel ter wereld gekomen compleet ontwikkeld volgens CE-keurmerk. Door deze innovatieve producten werden we beloond met de Columbus Innovation Awards (2018), De Breda Startup Awards (2018) en staan we in de Top 100 van meest innovatieve startups van Nederland.
Wij zijn trots om gewerkt te hebben met:

 • s
 • s
Aan deze fantastische projecten:

Muntenmaat

Om de Kaplock te gebruiken moest er ook worden nagedacht over een betaalsysteem. Doordat de marktprijs van munten uitgifte machines exorbitant hoog zijn en geheel niet voldeden aan het eisen pakket wat er gewenst was, is er een modulaire internationaal inzetbare muntenmaat ontwikkeld. Deze wordt onder de marktprijs geproduceerd, houdt alle gebruiks- en business-intelligence data bij in strak back-end die gemakkelijk met een app te gebruiken is.

 • 1. CE- COMPLIANCY EUROPEAN COMPLIANT.

  De Muntenmaat is op top niveau ontwikkeld en met het first-time right principe CE-Compliant getest, wat inhoudt dat hij Internationaal overal in Europa verkocht en gebruikt mag worden.

 • 2. INTERNATIONAAL MODULAIR ONTWORPEN

  Over heel de wereld worden er verschillende betaal (Point-of-sale) services aangeboden dus is de Muntenmaat zo ontwikkeld dat met een plug-and-play systeem vrijwel elke willekeurige betaalmodule erop aangesloten kan worden.

 • 3. VOLLEDIG INHOUSE ONTWIKKELD

  De Muntenmaat bestaat uit een speelse mix van electromechanische oplossingen.
  Deze volwaardige industriële computer is geïntegreerd met onze eigen embedded software welke communiceert met onze eigen servers en platforms.

Muntenmaat Hardware

De verlichting aan de zijkant van de Muntenmaat geeft een indicatie van hoe vol de muntenbak nog zit.  Daarnaast is deze gekoppeld aan een gewichtssensor, waar de muntenbak op leunt. De kleur gaat over van groen naar rood naar mate er steeds minder munten beschikbaar zijn. Zo is zichtbaar wanneer de muntenbak weer aangevuld moet worden.

VANG Heatscan

De Heatscan is een industriële warmtecamera voor afvalverwerkers. Afvalhopen die bij overslagstations in brand kunnen vliegen, worden nu sneller ontdekt, doordat deze nu door de camera worden gescand. Het maakt een warmtekaart van afvalhopen in real-time voor afvalverwerkers.

 

 • Probleem

  Het afval wat bij overslagstations op grote hopen wordt gegooid kan makkelijk in brand vliegen. Dat heeft te maken met de broei in de afvalhoop en batterijen die beschadigd raken of kortsluiting maken.

 • Doel Heatscan

  Het doel van de Heatscan is om een kaart te tonen aan personeel op locatie waarin de temperaturen van de afvalhopen zijn opgenomen welke op het terrein liggen. Hierdoor kan een beginnende brandhaard sneller worden gedetecteerd, waardoor er sneller op geanticipeerd kan worden.

VANG Heatscan Hardware

In de Heatscan zitten twee PCBA’s, waarvan een grote en een kleine. De grote variant stuurt de twee stappenmotor aan, waardoor de camera horizontaal en verticaal alle richtingen op kan draaien. Stroom en data lopen over dezelfde internetkabel, ookwel Power of Ethernet (PoE) genoemd. In de basis zorgt het besturingssysteem voor data transport en communiceert het met de server op locatie.
De kleine variant haalt het beeld binnen van de beeldsensoren en zet het om naar een formaat wat het O.S. kan gebruiken en over ethernet verstuurd kan worden. Een bijzonderheid is de combinatie van het thermische beeld  en gewone beeld op een printplaat van dit formaat.

 

Bomberman Puzzle

Heb je ooit echt willen ervaren hoe het is om een bom te ontmantelen?

De Bomberman Puzzle krijgt iedereen gegarandeerd lyrisch.

Deze puzzel was de bombastische rode draad voor een introductiekamp van Avans Hogescholen.

Een professor zag het niet zitten dat er nog meer ongemotiveerde studenten bijkwamen en bedacht deze uitdaging om iedereen wakker te schudden.

 • 1. VAN IDEE NAAR PRODUCT

  Het idee was geboren uit het feit dat er tijdens de introductie nog weinig vakgerelateerde onderdelen waren voor de technische studies op hogescholen.

 • 2. DE UITDAGING

  Studenten konden door samen te werken en informatie te halen uit verschillende vakgebieden de bom ontmantelen. Daarvoor hadden ze de juiste codes nodig en moesten ze de juiste draadjes in elkaar zetten of doorknippen.

 • 3. NET OP TIJD

  De studenten konden net op tijd de bom onschadelijk maken. Net als VanderVentions net op tijd deze puzzel van A tot Z kon ontwikkelen en zo voor een explosie van vreugde tijdens de introductie zorgde. Van ideation tot 3D printing, prototyping en printplaten; dit project was the bomb.

Bomberman Puzzle Hardware

De printplaat heeft een aantal inputs voor de jumper wires en usb. De studenten moeten uitzoeken welke manier van verbinding juist is om de bom te ontmantelen. Ook is er een speaker ingebouwd om het steeds sneller tikkende geluid en de uiteindelijke knal af te spelen. Het digitale display weergeeft hoveel tijd er nog is tot ontploffing.

Op een leuke manier wordt er spelenderwijs programmeren geleerd en om samen te werken.

 

 

 

TeamoMeter printplaat

De focus bij de TeamoMeter ligt op energiezuinigheid. Het product gaat lang mee door het lage verbruik. De functionaliteiten die hiervoor ontwikkeld zijn zorgen er o.a. voor dat de temperatuur uitgelezen wordt en er een muziekje afspeelt wanneer de thee drinkbaar is.

 

TeamoMeter product

 • 1. VAN PROBLEEM NAAR PRODUCT

  Het enige wat er gepitcht was, was het idee van de Teamometer. De rest was vrij voor onze interpretatie.

 • 2. LOW ENERGY COMPONENT DESIGN

  De grootste uitdaging van de Teamometer was het low-energy perspectief, door slim te ontwerpen en het juiste onderzoek te doen naar ultra low energy componenten heeft de Teamometer een life expectancy (zelfs bij dagelijks meermaals gebruik) van jaren.

 • 3. SMART DESIGN FOR MANUFACTURING

  De slimste oplossing om veel geld te besparen bij het massaproductie proces was om op een innovatieve manier te spuitgieten (massa-produceren) waarbij de componenten geassembleerd compleet omspoten werden in het product design. Dit zorgde voor een perfecte omsluiting en feilloos design van het uiteindelijke product.

Spa Capsule

Bedenk de beste full-body massage die er ooit is gegeven, maar dan met duizenden heerlijke warme handen tegelijk.

En in plaats van dat je snel opgejaagd wordt als het wekkertje afloopt mag je hier zo lang als je wilt blijven liggen

Deze overheerlijke warm water massage capsule was echter verouderd en verdiende een complete vernieuwing.

 • 1: Complete revisie elektronica End-of-lifetime machine

  Zowel op het gebied van elektronica als het gebied van mechanica was deze machine verouderd. Niet alleen de manier waarop hij opgebouwd was bleek uit de tijd, zelfs de componenten die gebruikt waren werden niet eens meer verkocht.

  Er is nieuw leven in deze machine geblazen door te kijken naar algehele nieuwe oplossingen voor de huidige problemen uiteindelijk is het een compleet nieuwe machine in hetzelfde jasje geworden.

 • 2: Reverse engineering

  Omdat er geen enkele documentatie was met betrekking tot de werking, is deze machine met een vrachtwagen afgeleverd en is uitgevonden hoe hij werkt door alles te "reverse engineeren" alles door te meten en er hands on achter te komen hoe alles werkte, waarna er is gekeken hoe wij alle nieuwe functionaliteiten in de oude machine konden integreren.

 • 3: Slimme Elektromechanische oplossingen

  Door goed te kijken naar het gebruik van de machine en de mogelijkheden die er lagen binnen het framework van de behuizing van de bestaande machine hebben wij een complete nieuwe machine kunnen bouwen.

  De machine is niet alleen beter in gebruik geworden maar ook veiliger en heeft weer een nieuwe lifecycle

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS BRAINSTORM

Ik ga akkoord met de privacyverklaring zodat Vander Ventions contact met mij op te nemen